Oudste restaurants in Amsterdam

Amsterdam is bekend om haar vele eetgelegenheden en restaurants, maar sommige van deze restaurants hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot honderden jaren. Hieronder staan enkele van de oudste restaurants in Amsterdam die nog steeds in bedrijf zijn en gasten verwelkomen met authentieke gerechten en een unieke sfeer.

  1. Restaurant De Roode Leeuw – opgericht in 1618, is dit het oudste restaurant van Amsterdam. Het is gevestigd in een historisch pand in het centrum van de stad en biedt een eigentijdse interpretatie van traditionele Nederlandse gerechten.
  2. Brouwerij ’t IJ – opgericht in 1985, is dit de oudste microbrouwerij van Amsterdam. Het restaurant serveert een verscheidenheid aan bieren die op de premisse zijn gebrouwen en biedt ook een selectie van traditionele Nederlandse gerechten.
  3. In de Waag – opgericht in 1488, was dit oorspronkelijk een gebouw voor gewichten en maten en later een restaurant. Het restaurant biedt nu een unieke combinatie van moderne en traditionele gerechten en heeft een mooie binnenplaats waar gasten kunnen genieten van hun maaltijd.
  4. Café de Dokter – opgericht in 1670, is dit een historisch café en restaurant dat bekend staat om zijn intieme en gezellige sfeer. Het menu biedt traditionele Nederlandse gerechten en een selectie van seizoensgebonden gerechten.
  5. De Blauwe Parade – opgericht in 1888, is dit een klassiek Nederlands restaurant dat bekend staat om zijn royale porties en warme sfeer. Het menu biedt traditionele gerechten uit de Nederlandse keuken, zoals stamppotten en hutspot.

Deze restaurants zijn niet alleen belangrijk vanwege hun rijke geschiedenis, maar ook om hun bijdrage aan de Nederlandse gastronomie en hun toewijding aan het behoud van traditionele gerechten en sfeer. Bezoekers kunnen een stukje Nederlandse geschiedenis proeven en genieten van de unieke sfeer en de authentieke gerechten die deze restaurants te bieden hebben.

Amsterdamsamen

Amsterdamsamen.nl

Op deze blog kan je alles lezen over Amsterdam. Van feitjes, Politiek tot de leukste bedrijven.

De Bijenkorf begon al in 1870 als een klein winkeltje aan de Nieuwendijk. Het eerste echte warenhuis kwam tussen 1911-1914 op de Dam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *